|
||||||||||||||||||
Gluži vai mājas virtuve Gan ikdienas brokastīm, pusdienām, vakariņām, gan arī banketu ēdieniem „Raganas Ķēķī” izmanto ekoloģiski tīrus dārzeņus, augļus, pienu, olas, gaļu, ko iepērk no vietējiem zemniekiem. Ceļmalas krodziņa ēdienkartei raksturīgi gadalaikam atbilstoši produkti. Lieti noder rudenī no apkārtējiem iedzīvotājiem iepirktās meža un dārza ogas, sēnes, ko krodziņa saldētavā uzglabā līdz pat jaunajai ražai. Kolīdz pavasarī parādās pirmās skābenes „Raganas Ķēķī” vāra skābeņu zupu. Kā mežā no sūnām izlien gaileņu un baraviku cepurītes, virtuvē jau smaržo sēņu mērce. Saimnieks uzskata, ka vislabākais produktu un ēdienu kvalitātes rādītājs ir tukši šķīvji. Kā jau katram kārtīgam saimniekam, arī „ķēķa” saimniekam ir savi firmas dzērieni – Raganas rūgtais, Raganas gaišais alus un Raganas vīns, ko var nobaudīt tikai „Raganas Ķēķī”. Līdzās sātīgiem ēdieniem, ar kuru apjomīgajām porcijām labi var remdēt izsalkumu, „Raganas Ķēķis” piedāvā arī firmas ēdienus – salātus Raganiņa, otros ēdienus: Ragana brīvdienās, Raganas pirksti, Velnišķīgā fileja, restorānos reti sastopamo haizivs steiku, krokodila fileju, kā arī desertu – Raganas sapnis. Steidzīgie ceļinieki ātri var papusdienot pirmajā stāvā, samaksājot pie kases. Bet tos, kuri ēdienreizi vēlas apvienot ar biznesa vai privātām sarunām, oficiantes apkalpo pie servētiem galdiņiem otrajā stāvā. Jūs varēsiet nosvinēt savus svētkus omulīgā gaisotnē otrajā stāvā restorānā "Raganas namiņš", kur pats jubilārs sēdēs Raganas tronī. |
||||||||||||||||||
© 2011 Raganas Ķēķis |